BERLICUM - Sam van Etten is uitstekend van start gegaan tijdens het Nederlands kampioenschap driebanden in het Brabantse Berlicum. De biljarter uit Schermerhorn versloeg in de eerste poulewedstrijd Raymund Swertz met 40-28.


De zege op Limburger Swertz is een goede stap op weg naar de kwartfinales die voor komende zaterdag op het programma staan. Van Etten startte geconcentreerd en liep geleidelijk uit op zijn opponent uit Afferden. Halverwege de partij leidde hij met 22-13, mede door een fraaie serie van 7. Na de break maakt de Noordhollander de partij na 27 beurten uit.

Voor Van Etten is het de tweede keer dat hij deelneemt aan de nationale titelstrijd. In zijn poule speelt hij donderdag om 15.00 uur tegen favoriet Jeffrey Jorissen die zijn eerste partij met 40-28 won van de ervaren Frans van Schaik. Van Etten ontmoet Hoofddorper Van Schaik vrijdagavond om 18.30 uur. De nummers 1 en 2 uit de poule gaan door naar de kwartfinales.

De partijen zijn op internet te volgen via tv.kozoom. De finale wordt zondag om 15.30 uur rechtstreeks uitgezonden op RTL 7.