ZUIDSCHERMER - De kisten knolselderij gaan zaterdag 27 januari aan de kant. Pruttelende pannen met erwten, uien, aardappel, prei, wortelen en natuurlijk knolselderij én wellicht één of meer geheime ingrediënten?


Op zaterdag 27 januari vindt vanaf 10 uur het Nederlands kampioenschap snert-koken plaats met als extra uitdaging; wie maakt het lekkerste knolselderijgerecht van Nederland?

Deelnemers gaan de uitdaging aan om de mooie prijzen in de vorm van een snertbokaal en knolselderijbokaal in ontvangst te mogen nemen.

Boer Ted en Nicoline openen al jaren hun deuren voor het snertevent en nodigen alle burgers uit om een keer te komen kijken in hun schuur.

Knolselderij is een uniek product. Bij velen bekend van de snert, maar ook toepasbaar in zoveel gerechten, zoals puree, salade, soepen, sauzen, shoarma, chips, patat en zelfs knolselderij-ijs. Iedere kok in Nederland weet wel raad met knolselderij. Nu vinden Ted en Nicoline het hun taak om heel Nederland aan de knolselderij te krijgen.

Topkok Herman den Blijker is zelf ook helemaal gek van knolselderij. Hij is een van de 5 jury leden , die zijn oordeel zal geven over het lekkerste knolselderijgerecht en daarnaast natuurlijk ook de lekkerste snert van Nederland

In de schuur van Boer Ted en Nicoline Vaalburg uit Zuidschermer kunt u ook komen ruiken, proeven en beleven van dit lekker lokaal geteelde product en daarnaast ook van andere mooie producten uit Noord-Holland.

Het is een dag vol gezelligheid en tevens leerzaam voor jong en oud. Er is een markt met diverse leuke kraampjes, waar men lokale producten kan kopen. En er is ook een gezellige horecahoek met live muziek met o.a. de band New River en de Vinylo’s, die je beiden niet mag missen.

Na de prijsuitreiking om circa 14.30 uur, is er nog genoeg gezelligheid om nog een ronde te lopen en is er nog heel veel te proeven.

Iedereen is van harte welkom deze dag van 10 tot 16 uur.

Vaalburg vof / Boer Ted – Zuidervaart 131, 1847 LK Zuidschermer, ingang via Boekelerweg.

Bent u zelf een keukenprins of -prinses?

U kunt zich nog opgeven op snertevent@boerted.nl

Voor meer info: www.boerted.nl