ZUIDSCHERMER - Bij twee auto-ongelukken in Zuidschermer en Akersloot hadden de slachtoffers een bijzondere verklaring: er zou in beide gevallen een onbekende persoon achter het stuur hebben gezeten die na het ongeluk was weggerend.

Rond 23.30 belandde een auto in het water langs de A9 bij Akersloot. Het voertuig reed vermoedelijk te hard door een bocht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen stonden drie personen bij de auto. In het voertuig zaten blikjes bier en de inzittenden waren volgens de politie duidelijk beschonken.

Gevlucht
Zij verklaarden dat er een vierde persoon had gereden en vervolgens was gevlucht. De slachtoffers konden echter niets vertellen over de bestuurder. Een hondengeleider werd ingezet, maar de mysterieuze chauffeur was nergens te bekennen.

Een 21-jarige man uit IJmuiden die volgens de politie 'in aanmerking kwam' voor daadwerkelijke bestuurder moest blazen. Hij had te diep in het glaasje gekeken.

N244
Later die nacht, rond 3.30 uur, vloog wederom een auto met drie inzittenden uit de bocht op de N244 bij Zuidschermer. Twee mannen en een vrouw raakten gewond, maar waren aanspreekbaar.

Ook volgens hen zat er een 'totaal onbekende' achter het stuur die ervandoor was gegaan. De politie trok die verklaring echter in twijfel en liet de slachtoffers blazen.

Bloedtest
De twee mannen, een 22-jarige Amsterdammer en een 21-jarige Edammer, waren beschonken, de vrouw niet. Ook moesten de heren een bloedtest ondergaan. Wie er daadwerkelijk achter het stuur heeft gezeten, wordt onderzocht.

De slachtoffers werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.