ALKMAAR - Na aandacht in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' over aan reeks aanrandingen in Alkmaar en Heiloo in de eerste week van januari kwamen er direct na de uitzending al een tiental tips binnen. De politie zal deze allen zorgvuldig onderzoeken.


Vorige week werden er in drie dagen (4, 5 en 6 januari) tijd vier vrouwen op de billen geslagen door een passerende fietser. Op maandagavond 4 januari gebeurde dat op de Belieslaan in Heiloo en vervolgens sloeg de dader in de dagen daarna toe in Alkmaar, op achtereenvolgens de Prins Bernhardlaan, Geest en Dr. Schaepmankade. Eén van de slachtoffers kwam in de uitzending van "Opsporing Verzocht" aan het woord.

De politie onderzoekt tevens of de kwestie verband houdt met een serie dergelijke aanrandingen in het najaar van 2020 toen, met name in de Rekerhout en Beverkoog, zo'n 25 vrouwen op een dergelijke manier werden aangevallen. Ook toen werd er uitgebreid aandacht besteed in het tv-programma.

Van de dader die op 4, 5 en 6 januari heeft toegeslagen, is het volgende signalement bekend.

- Slank postuur
- Ongeveer 1.80m lang
- Hij droeg een rode jas met capuchon
- De man fietste op een oude fiets.

Heeft u informatie? Belt u dan alstublieft met de politie in Alkmaar via tel.nr. 0900-8844, of neem contact op via het tipformulier op Politie.nl.

De uitzending van Opsporing Verzocht nog eens terugzien kan hier.