ALKMAAR - Toneelgroep Wapenspel speelt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in Het Schermer Wapen (Oterlekerweg 3) in Stompetoren om 20.15 uur, onder regie van Dennis Burgers:

‘Heibel in het bejaardenhuis’ van Peter Damen
Rie is pas in het bejaardenhuis komen wonen. Ze heeft het er niet naar haar zin en voelt zich eenzaam. Daar komt vandaag verandering in! Oude vriendin Toos komt haar opzoeken. Maar ook Cato, de nieuwsgierige buurvrouw, en Ludovicus, de voorzitter van de bewonerscommissie, komen langs. De bazige directrice van het bejaardenhuis neemt een onverwachte gast mee. Er ontstaan enorme misverstanden en de situatie loopt volledig uit de hand.

‘De luchtballon’ van Carl Slotboom
Agnes, een ‘volkse vrouw’ heeft een puzzel opgelost in de Story en wint de eerste prijs: een ballonvaart. Haar man Piet gaat mee. Ook Greet, een vrouw ‘van stand’ en haar vrijgezelle, zorgzame zoon Guus zijn van de partij. Greet heeft de ballonvaart cadeau gekregen van haar broer.
De beide koppels zijn ware tegenpolen van elkaar en dit zorgt voor hilarische gevolgen!
Brenda zal de ballon besturen, al doet ze zich meer ervaren voor dan ze in werkelijkheid is. Dat is niet bevorderlijk voor de sfeer in de mand.

Twee vrolijke stukken op één avond, vol misverstanden en komische dialogen. In de pauze onze beroemde verloting met leuke prijzen, waarmee u onze vereniging steunt. Kaarten à 5 euro (donateurs 3 euro) te koop aan de zaal of voorverkoop bij Wil Plekker, Wiekstraat 5, Stompetoren of telefonisch 072-5039632.