OTERLEEK - Terug, naar de Kersentuin is een zomerse voorstelling op locatie in bij een typisch Noord-Hollandse stolpboerderij in Oterleek, met een prachtige boomgaard, van de familie Van Saaze.

Karavaan koppelt de voorstelling aan een actueel identiteitsbepalend onderwerp in Noord-Holland. De stolpboerderij wordt wel de ‘piramide van het Noorden’ genoemd en hoort onlosmakelijk bij het Noord-Hollandse landschap. Het provinciale landschap was 70 jaar geleden maar liefst 10.000 stolpboerderijen rijk en ondertussen is dit aantal gehalveerd. Per jaar verdwijnen er tientallen stolpen door verval.

Greg Nottrot speelt in de boomgaard van een Noord-Hollandse stolpboerderij – het icoon van het Noord-Hollands landschap – het stuk gebaseerd op Tsjechov’s De Kersentuin. Moeiteloos laat hij ons in zijn vertelling geloven dat de stolp waar we zijn, zijn opa’s zomerhuis op een Grieks eiland is. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar z’n jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet. Want hoe moet het nou: kiest hij voor emotionele waarde en het voortbestaan van de stolp, of toch voor de financiële opbrengst? Kom aanschuiven in de zomerse boomgaard, aan een lange tafel vol wijn, olijven en brood, den laat je meevoeren in het verhaal van De Kersentuin.

Kijk hier voor meer info en ticketverkoop.