GROOTSCHERMER - Podium onder de Toren in Grootschermer brengt voor het seizoen 2019-2020 opnieuw een gevarieerd topprogramma. Onder meer met een sfeervol Kerstconcert van Mathilde Santing en een magische show van de snel rijzende ster Timon Krause. Dinsdag 4 juni start de verkoop van de kaarten, leden kunnen vanaf 14 mei al toegangsbewijzen bestellen.

Podium onder de Toren is na bijna veertig jaar een gevestigde naam in de theaterwereld. De sfeervolle dorpskerk, het enthousiaste publiek en het feit dat voorstellingen meestal tot de laatste plaats zijn uitverkocht, lokken bekende artiesten naar Grootschermer. Dat leidde afgelopen jaar tot prachtige concerten met onder andere Mary Gauthier, Janne Schra, Niki Jacobs en Maria Adriana.

Mathilde Santing
Voor het seizoen 2019-2020 is de programmacommissie erin geslaagd opnieuw een aantal toppers vast te leggen. De meest in het oog springende artieste is Mathilde Santing (foto) die op 14 december een Kerstconcert verzorgt. Mathilde zingt bekende Kerstsongs van onder andere Bill Crosby, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald.

Minstens zo spannend is de komst van gedachtelezer Timon Krause. Hij presenteert op 8 maart 2020 met demuzikanten Henning Neidhardt en Kevin Wolf een verrassende mix van live gedachtelezen, hypnose, magie, muziek en, niet onbelangrijk, humor! Podium is heel blij met deze ster, die in 2016 werd uitgeroepen tot Best European Mentalist.

Regionaal talent
Natuurlijk kan het publiek bij Podium ook komend jaar weer genieten van diverse theaterconcerten. Bijzonder daarbij is dat twee voorstellingen worden verzorgd door regionaal bekende musici. Op 11 januari brengt de Zaanse Jerney Kate haar programma over Eva Cassidy en op 8 februari spelen Dick Hauser & Co een thuiswedstrijd met hun programma Rich & Poor.

Podium opent het seizoen op 5 oktober met DelMontis, dat is geformeerd rond de jazzmuzikanten Frank Montis en Rolf Delfos. Een bijzondere voorstelling is die van Andrea van Beek met 'Duets with Jim', over de relatie van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon.

De traditionele cabaretvoorstelling wordt komend seizoen verzorgd door Nathalie Baartman met haar bizarre programma 'Breek'. Het seizoen wordt spetterend afgesloten met de Dieter van der Westen-band. Deze formatie zorgt op 9 mei 2020 voor een daverend slot van een opnieuw sterk bezet theaterseizoen in Grootschermer.

Theaterprogramma 2019 - 2020:

- 05.10.2019 DelMontis - Jazzconcert
- 09.11.2019 Andrea van Beek - Muziektheater
- 14.12.2019 Mathilde Santing - Kerstconcert
- 11.01.2020 Jerney Kate - Theaterconcert
- 08.02.2020 Dick Hauser - Theaterconcert
- 07.03.2020 Timon Krause – Magische show
- 11.04.2020 Nathalie Baartman - Cabaret
- 09.05.2020 Dieter van der Westen - Theaterconcert

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor leden start dinsdag 14 mei. Lid worden kan via de website www.podiumonderdetoren.nl.
Niet-leden kunnen vanaf dinsdag 4 juni online kaarten bestellen via dezelfde website. Men weet direct of de bestelling wordt gehonoreerd. Betalen kan met iDEAL, waarna men het ticket per mail ontvangt.