ZUIDSCHERMER - Vanaf vandaag (vrijdag) tot en met komende dinsdag 21 augustus staat Zuidschermer weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Naast de diverse attracties en natuurlijk de gezelligheid en live-muziek in café 't Torenerf staat het hele weekend bol van de activiteiten zoals de jaarlijks Kermisspelen komende zondag.

Tijdens de Kermisspelen, georganiseerd door carnavalsvereniging De Batavieren, gaan diverse teams met elkaar de strijd op en langs het water van de Zuidervaart. Elk team bestaat uit minimaal acht deelnemers en een coach die gaan strijden om de hoogste eer. Het startschot van de Kermisspelen zal zondag om 13.30 uur klinken en rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats bij 't Torenerf.

Naast de Kermisspelen zijn er ook voor de jeugd tal van activiteiten zoals het Boardingvoetbal op vrijdag en de Jeugdspelen op zaterdag. Op zaterdagochtend is weer de jaarlijkse viswedstrijd en na het weekend kan men op maandag nog meedoen aan het Palingbiljart of Katknuppelen of het Stoelensjoelen op dinsdag.

Uiteraard is er ook volop muziek en met name op zaterdagavond wordt er in café 't Torenerf volle bak verwacht met een van de beste rockbands uit de regio: Cold Turkey (zie foto). Deze energieke band gaat ongetwijfeld proberen het dak er af te blazen. Op zondagavond staat DIS op het podium en DIS staat voor De Ideale Schoonzonen. Met populaire hits en klassieke meezingers zullen zij er ongetwijfeld een gezellige boel van maken. Maandagavond is traditiegetrouw de avond van de Zuidschermer Playbackshow met vaste presentator Marcel Oud. De kermis wordt dinsdag afgesloten met muzikale omlijsting van Henkie CD, ook al jaren een begrip in de regio.

Kijk hier voor het volledige kermisprogramma.