AMSTERDAM - Afgelopen maandag vond in de SoundWise Studio te Amsterdam de single-release plaats van "Wakker Worden met Jou", van Jeffrey Schenk en Suzan de Reus. Het eerste officiële exemplaar werd daar uitgereikt door Wolter Kroes.

Kroes groeide net als Schenk op in de Zaanstreek en was vol lof over het nieuwe duo. 'Jeffrey stond vroeger bij mij voor het podium en had altijd zoiets van, dat wil ik ook. Als ik dan zie wat hij nu al allemaal bereikt heeft dan maakt mij dat trots. Ook met deze nieuwe single. Suzan is een prachtige verschijning en een goede zangeres. Ik voel een hit aankomen.'

Hitpotentie
Tijdens de door Danny Froger gepresenteerde middag heeft het duo de single dan al tweemaal live laten horen in de knusse studio in de hoofdstad, en zal later ook de videoclip worden getoond van het tijdloze up-tempo 'Wakker Worden met Jou'. Het door Jochem Fluitsma en Jürgen Perier geschreven lied heeft zeker in het nationale circuit hitpotentie en het in zich om een veelgehoorde radiotrack te worden.

Spontaan
Voor Jeffrey Schenk, bijna 38, is het niet de eerste keer dat hij een duet doet. In de afgelopen jaren bracht hij al singles uit met Marlane, Raffaela Paton en Esmee van Kampen. De zanger draait inmiddels al bijna twintig jaar mee in het wereldje, deed grote concerten o.a. met de Toppers, een theatertour, nam deel aan "Bloed Zweet en Tranen", en nog veel meer. De samenwerking met Suzan is eigenlijk spontaan ontstaan, maar Schenk dat er zeker nog meer in het vat zit. 'Suzan heeft natuurlijk ook haar eigen band, maar ik verwacht zeker dat wij in de toekomst nog meer gaan doen'.

Ook de 25-jarige, uit Zuidschermer afkomstige Suzan de Reus voelt de klik. 'Het is heel anders dan het rockwerk dat ik met Cold Turkey doe, en dat blijf ik ook zeker doen, maar het idee ontstond, en het nummer voelde gelijk lekker aan evenals de samenwerking met Jeffrey en alle anderen. Dit is gewoon superleuk om te doen.' De Reus schopte het een kleine vijf jaar terug tot de live-shows van "K3 zoekt K3" en won met haar band Cold Turkey in 2016 de "Clash of the Coverbands". Nadien richtte de band zich op zelf geschreven werk en eind 2018 kwam het gelijknamige album uit met zeven sterke rocksongs.

Dat Suzan het echter ook in de eigen vaderlandse taal kan bewijst ze samen met Jeffrey met deze single. "Wakker Worden met Jou" is vanaf heden te beluisteren op o.a Spotify en te bekijken op YouTube.