GROOTSCHERMER - Voor zanger/gitarist Dick Hauser is de kerk van Grootschermer niet onbekend. Hauser is inwoner van het dorp en vindt het een eer om samen met Stephan Jankowksi en Pieter Jan Cramer op te treden bij Podium onder de Toren. Zaterdag 8 februari wil het drietal er vanaf 20:15 uur een bijzondere avond van maken met hun theaterconcert Rich & Poor.

Dick Hauser staat al sinds zijn vijftiende op het podium. Via de soul van zijn eerste band Side by Side, naar het ontstaan van zeer bekende en bijzondere groepen als Hauser Orkater en De Horde. Meestergitarist Stephan Jankowski is onder andere bekend van Rosa King en toetsenist Pieter Jan Cramer maakte furore bij Jeroen Zijlstra.

Hauser heeft de laatste jaren de gitaar zelf weer ter hand genomen en de keel gesmeerd. De muziek van Hauser & Co is broeierig, bluesy en swampy. Binnen het hechte samenspel is er veel ruimte voor de virtuositeit van Jankowski en Cramer.
Het drietal speelt onder andere werk van Ry Cooder (Jesus On The Mainline) en J. J. Cale (Call Me The Breeze).

Voor de voorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.podiumonderdetoren.nl. Leden betalen 14,50 euro, niet-leden 16,50 euro.