ALKMAAR - Het zal menig muziekliefhebber opgevallen zijn dat de bekende en veel gelauwerde bandleider en saxofonist Hans Dulfer al een tijdje niet in de scene aanwezig is en soms zelfs ontbreekt bij de optredens van zijn huidige superband Dulfer! Total Response.


Een wisselvallige periode van een half jaar met niet spelen op doktersadvies, een ingreep en revalidatie lijkt nu op zijn einde te zijn, zodat Dulfer weer kan werken aan zijn terugkeer op het door hem zo geliefde podium.

Genadeloze return

Hans Dulfer heeft het optreden in Victorie uitgekozen om een voorzichtige terugkeer in de scene te maken, met als speciale gast tenorsaxofonist extraordinaire Boris van der Lek, bekend van o.a. Golden Earring, Herman Brood, Jules Deelder en een kwart eeuw de vaste sparring partner van Hans Dulfer. Dulfer spoort het publiek dan ook aan beslist te komen op op donderdag 28 september, om te genieten van wat de saxofonist omschrijft als ‘mijn beste band ooit’, en om hem aan te moedigen bij zijn genadeloze return.

All-star bezetting

Dulfer’s Total Response is een all-star bezetting met leden uit de meest succesvolle periodes van Dulfers carrière. Gitarist Jerôme Hol is een van de spectaculairste en meest gevraagde gitaristen van het moment, een ongelofelijke rockimprovisator in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix. Drummer Hans Eijkenaar, die werkte met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, is een begrip onder drummers en zelden in een intieme setting te horen. Basgitarist Ishaq van Niel moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo'n manier van basspelen bestaat: fysiek, virtuoos en ongelooflijk muzikaal. Koen Schouten, die speelde bij o.a. Caro Emerald en Michelle David, geeft de beestachtig knorrende bariton sax een nieuwe dimensie met een solistisch geluid.

Voor het concert van komende donderdag 26 september zijn nog kaarten beschikbaar, zowel staan- als zitplaatsen met vrije plaatskeuze. Meer informatie en tickets zijn te vinden via www.podiumvictorie.nl