SCHERMER - Levan Samkurashvili zal met zijn zonen en vrienden concerten verzorgen onder de naam Megrobrebi wat vrienden betekent in het Georgisch. De polyfone zang is eeuwenoud en staat op de werelderfgoedlijst .Het ensemble is een aantal weken in Nederland en bezoekt verschillende kerken in Nederland in (Noord Holland en Drenthe Groningen en Texel) .

Veel mensen kennen Levan en zoon Merab nog van de jaren dat hij bij Kereoni zong .Zoon Merab is zo enthousiast over Holland dat hij in de jaren dat hij naar Nederland kwam de taal is gaan leren . Hij spreekt vloeiend Nederlands en speelt virtuoos op de fluit . Verder wordt de panduri bespeeld . Een eenvoudig traditioneel snareninstrument

Levan sr zingt al zijn hele leven ,heeft in Rustavi bij het staatsensemble gezongen als solist en zanger en heeft zijn eigen ensemble Kereoni gevormd waar hij gedurende 12 jaar mee heeft gezongen. Ze werden populair in Europa en speciaal in Holland. Met ensemble Kereoni bracht hij 4 albums uit .Twee jaar geleden maakte hij zijn eigen CD .Levan zingt met veel expressie en bezieling. Als hij zingt valt alles stil . Hij wordt ook wel de nachtegaal genoemd.

Zoon Merab en vrienden zingen bij Rustavi .Dit is wel het meest beroemde koor in Georgie.

Dit concert zal een mix zijn van liederen die de natuur bezingen ,kerkelijke liederen ,strijdliederen en levensliederen . Ze bezingen het leven in al zijn facetten.

Joke van der Weide is dirigente wereldmuziek .Zij begeleidt het ensemble . Ze komt al sinds 2003 in Georgie . Voelt zich sterk verbonden met dit land .Heeft menig keer daar waar de nood het hoogst is initiatieven ondersteunt of initiatief genomen (o.a Qedeli gehandicapteninstituut in Oost Georgie). Ze doet dat op geheel eigen wijze .Ze gebruikt zang en muziek als middel om haar doel te bereiken . Culturele uitwisseling is haar stokpaardje. Van elkaar leren en elkaar inspireren! Ze organiseert reizen en volgt samen met de deelnemers zangworkshops die door diverse docenten in verschillende regio’s van Georgie worden verzorgd . Er is veel werkloosheid en armoede in Georgie en op haar manier draagt ze haar steentje bij .Een van haar uitspraken is ..ik ontmoet rijkdom in de armoede .Als iemand in Georgie werk heeft en hij is de enigste van de familie dan wordt er gedeeld ook met de buurman die geen werk heeft. Wil je meer weten ?

Opgave concert : Joke van der Weide tel 0655775268

Speellijst is te vinden op de website . www.kunstwerkplaats.com