GROOTSCHERMER - Ruim duizend jaar strijden de bewoners van het Schermer Eylandt tegen het water. In het Raadhuis van Grootschermer staat dat thema centraal in een bijzonder theaterstuk. ‘Droge voeten’ luidt de titel van een muzikale monoloog, die in februari negen keer wordt opgevoerd.

In ‘Droge Voeten’ verhaalt Griet Pieterz, gespeeld door Frieda van Truijen, over de ontberingen die haar verre voorouders moesten doorstaan. Ze beschrijft haar eigen leven in de zeventiende eeuw en ze blikt vooruit naar de toekomst van het Schermer Eylandt.

De gelouterde regisseur/schrijver Dick Hauser kroop in de huid van Griet Pieterz. Hij schetst haar verwondering, haar dilemma’s, geloof en haar vertrouwen in een goede toekomst.

In de intimiteit van de Raadzaal van het Raadhuis van Grootschermer wordt de toeschouwer onderdeel van de vertelling. De filmische muziek van gitarist Tom Ogilvie versterkt de beeldende kracht van het verhaal dat Griet Pieterz vertelt.

‘Droge voeten’ is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het TAQA Cultuurfonds. De voorstellingen vinden plaats op de zaterdagen 1, 8 en 15 februari (om 16.00 uur) en op de zondagen 2, 9 en 16 februari (om 14.00 en 16.00 uur).

De voorverkoop is op zaterdag 21 december en zaterdag 4 januari van 14.00 tot 16.00 uur in het Raadhuis van Grootschermer. Daarna kunnen kaarten worden besteld via 0299-201 205 en via de mail info@raadhuisgrootschermer.nl. De entree bedraagt 7,50 euro (inclusief consumptie).