HEERHUGOWAARD - De Noord-Hollandse groep Dark Rosie bestaat uit vier avontuurlijke muzikanten die plezier hebben in het bedenken van Nederlandse liedjes. Miranda zingt ze en bespeelt de accordeon. Michel speelt gitaar, Vincent plukt contrabas en vindt alles leuk waar snaren op zitten: gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, steelguitar.

We nemen je mee in een stroom van verkwikkende luisterliedjes. Je mag het Nederchansons noemen, soms zijn ze theatraal en gepassioneerd, dan weer direct of beschouwend. Zo bezingen we het leven in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengen we een vrolijke ode aan onze katten.

Muzikaal zijn we kieskeurig maar niet eenkennig. De ene keer hoor je een klassieke opmaat, dan weer een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt voorbij. En Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon), Haarlemmer Vincent Lamers (bas), Amsterdammer Michel de Wit (gitaar) en Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, mandoline, dobro, bouzouki).

Zondag 16 februari 2020

Aanvang: 15:00 uur

Entree € 12,50