DE RIJP - Organisator Cartouche begint het programmajaar 2023 op zaterdag 4 maart met een verrassende voorstelling. Voor het eerst is een professionele dansvoorstelling te zien in de Grote Kerk. Muzikanten van Musica Extrema begeleiden twee dansers van Het Internationaal Danstheater op muziek van Bach. Een voorstelling dus, om geboeid naar te luisteren én te kijken.


Drie musici van het ensemble Música Extrema en twee dansers van Het Internationaal Danstheater (Monik en Dante Dominguez) durfden het aan om werk van Bach als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan. In de muziektheater-voorstelling ‘Partita’ worden onder meer twee bewerkte ‘Partita’s’ van Bach samengevoegd met tango. Het zijn tangodansen waarbij de voorgeschreven choreografieën niet slaafs worden gevolgd. Het is het best te omschrijven als tango met een vleugje acrobatiek.

Música Extrema is al vaker in De Rijp geweest. De groep heeft een grote voorliefde voor de tango en maakt vaak bijzondere bewerkingen op bestaande muziek. Zo waren zij, samen met Jan Rot, een aantal jaren geleden in de Rijper kerk met hun (inmiddels beroemde) versie van de Matheus Passie. Bij andere voorstellingen bleek violiste Tanya Schaap een boeiende verteller te zijn. Ook nu zal zij tussendoor enkele anekdotes vertellen over Bach en zijn muziek.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 16,-. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl en bij DA-drogist Rijkes (alleen cash). Op 4 maart zijn vanaf 20.00 uur kaarten te koop bij de kassa in de Grote Kerk.

De voorstelling was eerder gepland (september 2022). Vanwege een coronabesmetting van één van de orkestleden is deze toen uitgesteld. Als u al een kaartje voor deze voorstelling in september had gekocht, kunt u deze nu gebruiken.