ALKMAAR - Afgelopen vrijdag mocht Cold Turkey hun eerste album presenteren in Podium Victorie. In een stijf uitverkochte kleine zaal van het Alkmaarse poppodium deed de formatie dit door een spetterend optreden te verzorgen.

Het is pakweg een half jaar geleden dat wij de rockband leerden kennen tijdens een interview in de oefenruimte te Grootschermer. De formatie bestaande uit Suzan de Reus (zang), Thomas van Walstijn (gitaar), Thijmen Leegwater (bas) en Boris Piscaer (drums) zaten toen in de voorbereiding op het concert van The Pilgrims in Alkmaar waar zij het voorprogramma zouden verzorgen. Nadat men zich de eerste jaren vooral op kermissen en als coverband profileerde liet men toen al weten van dat cover-imago af te willen en serieus met eigen werk aan de slag te gaan, daarbij in de rug gesteund door manager Joop Kort.

Release
Tijdens het voorprogramma van The Pilgrims maakte Cold Turkey die belofte meer dan waar en deed tegelijkertijd nog een belofte dat er meer aan zat te komen. In Het Gemengd Bedrijf te Limmen werd hard gewerkt aan het debuutalbum met zeven tracks en afgelopen vrijdag was dan eindelijk de release daarvan. Reeds enkele dagen daarvoor bleek het optreden al te zijn uitverkocht en daarmee bewijst de band de groeiende populariteit in de regio, en als het aan hun ligt straks ook verder in het land.Want de ontwikkelingen staan niet stil na het korte optreden dat wij in juni zagen in Victorie.

Rockshow
Toen al maakte de band een goede indruk met een eigen sound, maar een half jaar later blijkt men ook een rockshow van twee uur aan te kunnen, compleet met indrukwekkend intro en sterke individuele solo's. Tijdens de avond worden alle zeven nummers van het album gespeeld. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuw werk, want tijdens het wachten op het album heeft me zich gewoon door ontwikkeld, en een drietal covers. Gelijk na de indrukwekkende intro waarbij de leden één voor één het podium betreden begint men twee songs van het album, "Heartbeat" en "Winds of Change". Cold Turkey start direct sterk door elkaar qua timing perfect aan te voelen en zangeres Suzan de Reus blijkt vocaal uitstekend in vorm.

Indrukwekkend
Het publiek raakt enthousiast van de jonge honden en dat vordert gedurende de avond alleen maar meer. Zeker na de indrukwekkende solo van drummer Boris, die even later net zo indrukwekkend is als hij samen met Thomas het gevoelige "Where Are You Now" brengt. Tussendoor brengt Cold Turkey de eerste cover van de avond en hoewel het brengen van Paolo Nutini's "Iron Sky" gewaagd is, zorgt de band voor een perfecte uitvoering met een hoofdrol voor bassist Thijmen Leegwater. Later doet men dat ook met "Saturday Night" van Herman Brood en "Wicked Game" van Chris Isaak. Nog daarvoor heeft ook zeer talentvolle Van Walstijn de handen op elkaar gekregen met een sterke gitaarsolo.

De band, voor de gelegenheid aangevuld met een extra gitarist in de persoon van Alex Padding, sluit het optreden af met een drietal eigen nummers waarbij het dak er bijna af gaat, en na de zinderende toegift "We Are The Light" blijkt dat het met de toekomst van Cold Turkey wel goed lijkt te zitten. De muzikanten worden volop gecomplimenteerd en bij de merchandise-stal gaan de cd's en lp's gretig van de hand. Wij gaan nog meer horen van Cold Turkey!