SCHERMER - Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: Boer ben ik!

BOER BEN IK! oogstte een staande ovatie van een volle schuur met enthousiast publiek. BOER BEN IK! is een uniek toneelstuk door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is.

Voorafgaand aan de voorstelling werd er soep gegeten aan lange tafels in de koeienstal, tussen alle koeien. Een unieke ervaring en totaalbeleving!

BOERENVOORSTELLINGEN IN DRIEHUIZEN, OTERLEEK EN ZUIDSCHERMER

Naast de boerderij in Driehuizen wordt er gespeeld bij het akkerbouwbedrijf van de familie Visser in Oterleek. Daar wordt je ondergedompeld in de grootse culinaire muziektheatervoorstelling 'Grondproeven 3'. De schuur is getransformeerd tot restaurant én theater ineen en er wordt een 3-gangendiner geserveerd door de acteurs.

In Zuidschermer speelt 'Iets met boeren' op de boerderij van de familie Baltus. Hier komt de toekomstige generatie boeren aan het woord, gebaseerd op interviews met studenten van de Hogere Agrarische School.

Alle voorstellingen kun je zien t/m 29 mei.

KARAVAAN FESTIVAL

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren (18 t/m 29 mei) beleef je in de kop van Noord-Holland bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek. Thema van deze editie: Groeiende contrasten.

Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je naar de voedselbank, boerderijen, innovatieve bedrijven, natuurbegraafplaats, kerken, de duinen, landgoederen en andere onverwachte plekken waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst vijftien landelijke premières in regio Alkmaar te beleven.

Ook zo nieuwsgierig geworden? Koop dan snel je tickets via karavaan.nl