SCHERMERHORN - Driebander Sam van Etten heeft zwaar geloot voor zijn eerste toernooi om het Nederlands kampioenschap dat komende week in Berlicum wordt gehouden. De 25-jarige biljarter uit Schermerhorn treft onder andere de winnaar van de Grand Prix van Doetinchem, Jean-Paul de Bruijn.


Sam van Etten heeft zich als zesde geplaatst voor de nationale titelstrijd door zijn goede prestaties tijdens de Grand Prix' van Rosmalen en Capelle. Daar haalde bij de kwart- en halve finale en dat was voldoende om zich te scharen bij de beste zestien van Nederland.

Van Etten speelt zijn eerste partij op dinsdag 26 april om 12.15 uur tegen Roland Uijtdewilligen, een vaste waarde op de Masters. Na zijn partij tegen de kopman van DKM Tools speelt Van Etten in een van de volgende partijen tegen Volkan Cetin. Deze speler behaalde tijdens de GP in Doetinchem de halve finale.

Veruit de sterkste opponent voor Van Etten is meervoudig Nederlands, Europees en wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruijn. Behalve in het bandstoten is De Bruijn ook uitstekend op dreef in het driebanden. In Rosmalen verloor hij, nadat hij in de kwartfinale Van Etten had verslagen, in de finale van Dick Jaspers. In Doetinchem schreef hij het toernooi twee weken geleden op zijn naam.

De beste twee van de poule gaan door naar de kwartfinales. Deze worden gehouden op vrijdag 29 april. De halve finales en de finale staan voor 30 april op het programma. Het toernooi is te volgen via Ziggo en www.kozoom.com. Alle informatie over het NK en de ticketverkoop staat op https://biljartevenementen.nl/ .