KATWIJK - VV Katwijk heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van keeper André Krul. De 33-jarige Noord-Hollander heeft een eenjarig contract getekend bij de tweede-divisionist.


Afkomstig uit het Noord-Hollandse Grootschermer zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld bij het plaatselijke GSV. Krul doorliep de jeugdopleiding van AZ en FC Utrecht en kwam in eigen land verder onder meer uit voor Telstar, AGOVV, Sparta, SC Cambuur, Jong Ajax en Spakenburg.

Nog imposanter is echter het rijtje buitenlandse avonturen die de ervaren doelverdediger meemaakte in diverse uithoeken van de wereld. In 2012 belandde hij bij La Valleta in Malta en daarna volgden de clubs elkaar op. Zo was hij de eerste Nederlandse speler die in de Colombiaanse competitie (Primera A) uitkwam. Wat volgde was een kort avontuur in Puerto Rico, om het vervolgens dichter bij huis te zoeken, bij het Belgische KV Turnhout. De reislustige Krul speelde in de jaren daarna ook nog in Japan (Iwaki FC) en Australië (Preston Lions) en was de laatste jaren actief bij Alemannia Aachen in Duitsland en keerde vorig jaar terug bij oude liefde AZ, waar hij fungeert als trainingskeeper en mentor voor de jonge keepers.


Technisch Directeur Cees Bruinink is zeer verheugd met de komst van André naar VV Katwijk, zo laat hij weten op de website van de club: “In het verleden hebben we al eens contact gehad met André en zijn hem blijven volgen. André zal naast keepen bij VV Katwijk zich in Nederland gaan toeleggen op de uitbreiding van zijn keeperstrainingen en zijn werkzaamheden voor Keepersmagazine. André beschikt over veel ervaring en heeft een snel reactievermogen en koppelt dit aan zijn winnaarsmentaliteit en warme persoonlijkheid.