ZUNDERT - Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn heeft zich dit weekeinde met zijn team STZ Zundert als derde geplaatst voor de play offs om het Nederlands kampioenschap driebanden. Nadat Zundert vrijdag met 6-2 van Dekker AP/Sprundel had gewonnen, bleek Burgman Biljarts in de voorlaatste competitieronde geen partij (8-0).


De 27-jarige Van Etten speelde een belangrijke rol tijdens het zinderende slot van de competitie. De Noordhollander won vrijdag overtuigend van routinier Gerwin Valentijn (40-28 in 25) en maakte een dag later indruk tegen de Belg Bart Ceulemans (40-17 in 28). Met name zijn serie van 14 (!) tegen de kleinzoon van legende Raymond zorgde voor enthousiasme bij de vele toeschouwers.

Door de overwinningen op vrijdag en zaterdag was STZ Zundert met nog één ronde te gaan al zeker van de derde plaats in de eindrangschikking. Zondag rondde STZ Zundert de succesvolle competitie af met een 4-4 gelijk spel tegen de uiteindelijke nummer één SIS Schoonmaak. Van Etten speelde tegen Brabander Jean van Erp een moeizame wedstrijd. Hij won die partij uiteindelijk met 40-35 in 44 beurten.

Door het bereiken van de derde plaats in de eindrangschikking mag STZ Zundert het komende donderdag, 16 mei, in eigen huis mag opnemen tegen Cues & Darts met onder andere Glen Hofman en Huub Wilkowski.

De winnaar van die partij speelt vervolgens tegen Team Eekhoorn. Als STZ Zundert ook dat duel wint, dan speelt het team begin juni om de titel tegen de kampioen van vorig jaar, SIS Schoonmaak.