ROSMALEN - Driebander Sam van Etten heeft zich dit weekeinde niet kunnen mengen in de strijd om de ereplaatsen bij de Grand Prix in het Brabantse Rosmalen. De biljarter uit Schermerhorn moest zowel in de poule als in de knock-outronde zijn meerdere in Nederlands kampioen Jean-Paul de Bruijn erkennen.


Nadat Van Etten de eerste partij in de poulefase tegen Kees Wittens, die zich via de kwalificatieronde had geplaatst, had gewonnen (40-34), stond het duel met De Bruijn op het programma.

De Schermerhorner had een moeizame start en keek halverwege de partij tegen een 9-22 achterstand aan. Maar na de korte pauze hervond Van Etten zijn ritme. Vlak voor het einde van de partij had de 27-jarige Van Etten nog maar een kleine achterstand (34-36), maar toen trok De Bruijn de partij met een serie van 4 uiteindelijk toch nog naar zich toe. In de nabeurt bracht Van Etten de eindstand op 37-40.

Vervolgens plaatste Van Etten zich voor de volgende ronde door een simpele 40-18 zege op Wilco van Wijk. Daardoor eindigde hij als tweede in de poule, achter De Bruijn.

In de KO-fase trof Van Etten de titelhouder echter opnieuw. Gesterkt door zijn goede spel in de vorige partijen ging het lange tijd gelijk op met de man uit Hulst. Maar in de tweede helft van de partij lukte er helemaal niets meer bij van Etten, terwijl de ervaren De Bruijn rustig zijn puntjes bij elkaar sprokkelde. De Zeeuw won uiteindelijk met 40-27.

In de kwartfinale won De Bruijn vervolgens ook van Barry van Beers, maar verloor van de latere winnaar Jeffrey Jorissen, die in de finale van Glenn Hofman won. Voor Van Etten was het dit seizoen de laatste wedstrijd in Nederland. De komende weken neemt hij nog wel deel aan de World Cups in Ankara en Porto.