ALKMAAR - Tijdens het EK Wielrennen in Alkmaar heeft het Belgische toptalent Remco Evenepoel op overtuigende wijze het goud gepakt op de tijdrit.. Evenepoel deed 24 minuten en 55 seconden over de ruim 22 kilometer door Alkmaar en de Schermer.

De pas 19-jarige Belg deed daarmee zijn status als absoluut toptalent weer eens eer aan. Al eerder schitterde hij in 2018 op zowel het EK als WK junioren met totaal 4 gouden medailles. Afgelopen zaterdag won hij bij de grote profs zijn eerste wedstrijd in de World Tour, de Clasica San Sebastian.

Tijdens de tijdrit van donderdagmiddag hield hij de Deen Kasper Asgreen op maar liefst 18 seconden. Het brons was voor de Italiaan Edoardo Afini die op 20 seconden finishte. In het deelnemersveld van 35 renners eindigden de twee Nederlande troeven nog binnen de top tien. Jos van Emden werd achtste en Sebastian Langeveld eindigde als tiende.

Eerder op de dag was er wel goud voor Ellen van Dijk tijdens de tijdrit voor de vrouwen. Lucinda Brand pakte in die wedstrijd het brons.

Foto's: DP Sportfotografie