ALKMAAR - Nieuwbakken vierdeklasser SSV heeft de eerste prijs van het seizoen binnen door het Kaasstad Toernooi bij Alkmaarsche Boys op zijn naam te schrijven. De ploeg van trainer Arnold de Block was tegen de organiserende vereniging de sterkste na het nemen van strafschoppen.

Het was de 67e editie van wat wel het oudste toernooi van de regio wordt genoemd, maar de finale was zeker niet enerverend. Onder tropische omstandigheden werd de wedstrijd op het hete kunstgras van Alkmaarsche Boys in een soort wandeltempo afgewerkt.

Nadat zowel SSV als Alkmaarsche Boys hun wedstrijd op vrijdagavond hadden gewonnen tegen respectievelijk Alcmaria Victrix en Flamingo's was het initiatief bij de thuisploeg dat de score opende via Mick Boon. De ploeg van trainer Mats Blokdijk had vervolgens het verschil groter kunnen maken maar zowel Kooge (lat) als Chbali (paal) raakten het aluminium.

Na de pauze was het beeld anders en wist SSV de gastheer terug te dringen op eigen helft met een verdiende gelijkmaker van Damian Willemsen tot gevolg. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en hierin wisten beide keepers een aantal malen redding te brengen. Nordin Ouhris zorgde uiteindelijk voor de beslissende waardoor de geel-blauwen uit Stompetoren de zilveren kaasberrie een jaar in de prijzenkast hebben staan.

In de strijd om de derde plaats was Flamingo's met 4-0 te sterk voor Alcmaria Victrix.