STOMPETOREN - In de vijfde klasse heeft SSV dit weekend uitstekende zaken gedaan ondanks een moeizame zege op WBSV. Een klasse hoger blijft Sporting S in zwaar weer verkeren en ging met zware cijfers onderuit in Westzaan.

SSV - WBSV (2-1)
Koploper SSV heeft met minimale cijfers van hekkensluiter WBSV weten te winnen. Een benutte strafschop van Raymond Brandsma, die ook al de eerste treffer voor zijn rekening had genomen betekende de beslissing. 'Een verdiende overwinning', aldus trainer Arnold de Block die constateert dat ploegen zich anders gaan opstellen tegen de koploper. 'Het was moeizaam, maar we hadden de meeste opgelegde kansen. Het is aan ons om deze beter te benutten.' Aangezien concurrent Sporting Andijk op eigen veld onderuit ging tegen Sint Adelbert zag SSV de voorsprong op lopen. Sporting Andijk staat nu op vier punten achterstand. Berkhout, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft, volgt op zes punten.

Westzaan - Sporting S (5-1)
In de vierde klasse blijft Sporting S voorlaatste. Westzaan wist tegen Sporting S binnen tien minuten de score te openen. Daar had Sporting S met Jasper Broersen nog een antwoord op, maar na de pauze ging het mis tegen Westzaan, dat door een rode kaart voor hun doelman met tien man stond. ‘We zakten na rust door de ondergrens heen’, aldus Milton Macnack. Een schot van veertig meter betekende twee minuten na rust de 2-1. ‘Toen knakte er iets bij die jongens. Dat was zonde.’ De gastheer kon daarna uitlopen naar een 5-1 eindzege.