GRAFTDIJK - SSV heeft zondag historie geschreven door voor het eerst in het bestaan de vierde klasse te bereiken. De formatie van trainer/coach Arnold de Block pakte de titel door met 0-2 van Graftdijk te winnen.

Een zeer overtuigend kampioenschap voor de ploeg uit Stompetoren, want met nog een wedstrijd te gaan is de voorsprong op nummer twee, Sporting Andijk, opgelopen tot acht punten. 'We hebben hier en daar wel eens een steekje laten vallen, maar al met al zijn wij gewoon de beste ploeg in deze klasse.' Arnold de Block kon na afloop dik tevreden te zijn nadat er bij aanvang van het seizoen toch wat scepsis was. De trainer was overgekomen van vierdeklasser WMC en had in zijn kielzog een groot aantal spelers meegenomen uit Heerhugowaard.

Met een mix van die groep en spelers uit de eigen regio ging De Block aan de slag en wat hij zag beviel hem wel. 'SSV is een goed georganiseerde vereniging waar goede randvoorwaarden worden geschept en met deze selectie had ik er wel vertrouwen in dat we een mooi seizoen gingen beleven'. Behalve de spelers van WMC kwam ook de uit Stompetoren afkomstige Raymond Brandsma over van Alkmaarsche Boys, en met zijn jarenlange ervaring in de tweede klasse gaf dat nog eens een extra impuls. Toen bij aanvang van de competitie ook Johan Dewus van Reiger Boys nog eens aansloot was de groep compleet en vooral de twee laatstgenoemde spelers zorgden dit seizoen regelmatig voor rust en balans in het elftal.

In de kampioenswedstrijd bij Graftdijk zaten de geel-blauwen al snel op rozen door binnen tien minuten twee maal te scoren. 'Vooraf was ik er nog niet helemaal gerust op want Graftdijk speelt ook gewoon voor een periodetitel, maar na die goede start wist ik dat het oké zat', aldus De Block. Beide doelpunten ontstonden uit corners waarbij eerst Camiel van der Streek kon inkoppen en vervolgens Johan Dewus. Beiden werd overigens geen strobreed in de weg gelegd door de Graftdijk-verdedigers. Na die bliksemstart zakte het spel wat in en kreeg ook de thuisploeg zijn kansjes maar aanvoerder en keeper Jeffrey Dolk was niet van plan zich deze middag te laten passeren.

Nadat Mike Leeflang kort na rust een uitgelezen mogelijkheid op de 0-3 miste moest Dolk zich nog tweemaal strekken en hij deed dit naar behoren waardoor er voor Graftdijk niets te halen viel. SSV speelde het duel gecontroleerd uit, miste nog een tweetal mogelijkheden, maar kon uiteindelijk de champagne ontkurken in Graftdijk om even later met de platte kar door Stompetoren te gaan.

Graftdijk - SSV 0-2 (0-2)
3. Camiel Van der Streek 0-1
10. Johan Dewus 0-2

Foto's: DP Sportfotografie