STOMPETOREN - In de strijd om een plaatsje in de middenmoot van de 4e klasse B is SSV zondag Alcmaria Victrix voorbij gegaan in de stand. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block won verdiend van de zwak opererende Almaarders.

In een in de eerste helft rommelig schouwspel was de thuisploeg nog de minst slechte en de voorsprong die men na een half uur verkreeg was dan ook verdiend. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Sahin Yildirim die vervolgens hard uithaalde en keeper Stanneveld kansloos liet. De gasten kwamen niet verder dan wat pogingen uit dode spelmomenten, maar SSV-keeper Jeffrey Dolk hoefde nauwelijk in actie te komen.

Na de pauze, waarin Alcmaria-coach Arjan Huisman zijn manschappen flink toesprak leken de Alkmaarders iets scherper, maar was het met name als men in de buurt van het doel kwam nog steeds niet goed genoeg. Door nog meer risico te nemen met een extra aanvaller hoopte Huisman op de ommekeer, maar kreeg juist het deksel op de neus bij een identieke situatie als in de eerste helft. Opnieuw stond Yildirim op de juiste plaats om doeltreffend uit te halen na een corner waarmeee de wedstrijd feitelijk beslist was. De late treffer van Tarik Marzak was voor de Alkmaarders dan ook slechts een doekje voor het bloeden: 2-1.