STOMPETOREN - Geen competitie in het district West I is zo spannend als die in de 5e Klasse B alwaar liefst zes ploegen om de titel strijden. Twee daarvan, SSV en Oosthuizen, troffen elkaar deze zondag in Stompetoren. De gasten wonnen het duel met 1-4 en zijn zodoende nu koploper alwaar SSV voorlopig even lijkt af te haken, maar dat is nog het minst belangrijk bij de Schermer Sport Vereniging alwaar de sfeer na een moeizaam jaar volledig is terug gekeerd.


Dit gebeurt bij SSV onder de bezielende leiding van trainer Martin Rood die als trainer inmiddels 45 jaar ervaring heeft en op 80-jarige leeftijd nog altijd niet aan stoppen wil denken. Inmiddels zijn de Stompetorense vereniging en de ervaren oefenmeester er over uit om ook na dit seizoen met elkaar door te gaan. "Martin Rood is voor ons de juiste man op de juiste plaats", laat ook voorzitter Mervyn Heinis weten. SSV kreeg twee seizoenen terug te maken met een uittocht van spelers nadat trainer Arnold de Block tussentijds vertrok en er zelfs even twijfel was of de ploeg nog wel een eerste elftal op de been kon brengen in de toekomst. Wat volgde was een moeizaam jaar in de vierde klasse waarin de ploeg kansloos degradeerde.

Dit seizoen is echter alles anders en dat komt mede door de komst van Rood waar ook de rol van elftalleider Henk van de Streek zeker niet onbelangrijk is. Heijnis: "We spelen nu in de vijfde klasse onze wedstrijdjes met grotendeels jongens uit het eigen dorp of de nabije regio waarbij lekker voetballen het credo is. De sfeer is top en na een seizoen waarin we alles verloren pakken we ook onze punten". Sterker, SSV draait zelfs verrassend genoeg bovenin mee en dat is niet alleen te danken aan Rood en Van de Streek alsmede aan de spelersgroep die bereid zijn voor elkaar te werken en aan de vrijwilligers binnen de club. "Er hangt gewoon weer een goede vibe rond SSV".

In de thuiswedstrijd tegen Oosthuizen moet SSV wel even pas op de plaats maken al is met name de straffe wind die over het complex van SSV waait daar de oorzaak van. Keeper Martijn de Vries, die lang niet op doel stond en slechts tweemaal trainde, nam vanwege de vakantie van de vaste doelman de honneurs waar, maar werd twee keer verrast door de wind bij een corner van Oosthuizen. Bij de eerste ging de bal via de rug van een medespeler in het doel en bij de volgende corner van Lars Wouda vloog de bal rechtstreeks tegen het net. Via een schot van Kai van Zwanenburg komt SSV terug in de wedstrijd, maar nauwelijks drie minuten later weet Oosthuizen via Tom Honings de marge weer op twee te brengen. SSV krijgt in het vervolg van de eerste helft nog wel wat mogelijkheden, ondermeer met een bal die pardoes op de lat eindigt, maar kan niet dichterbij komen.

Na de rust speelt SSV met de wind mee, maar het lukt de thuisploeg niet om er weer een wedstrijd van te maken. Een kleine twintig minuten voor tijd gooit Wouda het duel dan ook in het slot met de mooiste treffer van de middag, wederom van Wouda: 1-4. In de slotfase eindigt SSV het duel ook nog met tien man als Camiel van de Streek die al vroeg in het duel terecht geel kreeg een overtreding maakt op Richard Neefjes en scheidsrechter Franken het rood tevoorschijn haalt.

Oosthuizen gaat zodoende met 38 punten aan de leiding en dat is evenveel als KSV en DIO die echter een minder doelsaldo hebben. Ook OSC (35 punten), SSV en FC Amsterdam (beiden 34 punten) zijn echter nog niet kansloos voor de titel. "Volgende week gaan we naar DIO en kan het zomaar maar weer anders zijn", aldus aanvaller Ruben Kiemel na afloop. "Vandaag liepen we na die vroege achterstand voortdurend achter de feiten aan, al moet ik zeggen dat Oosthuizen ook gewoon één van de betere ploegen is die we dit seizoen zijn tegen gekomen en een voorname titelkandidaat is."

Foto's: DP Sportfotografie