SCHERMERHORN - Tijdens het eerste volledige speelweekend van 2020 heeft Sporting S zich in de derby tegen SC Dynamo van zijn beste kant laten zien. De ploeg van trainer Milton Macnack won met 5-3 van de nummer twee in de stand. Streekgenoot SSV verging het een stuk minder en verloor met 3-0 bij Zeevogels.


Op een zwaar bespeelpaar veld maakten Sporting S en SC Dynamo er voor het publiek een leuke pot van met liefst acht doelpunten. Vooraf had de Schermerhornse formatie liefst tien punten achterstand op de buren uit Ursem, maar daar was op het veld weinig van te merken. Sporting S wisselde een flinke dosis wilskracht af met enkele goede combinaties en behaalde uiteindelijk een terechte overwinning. Kris van Saase was weer eens belangrijk met twee treffers terwijl ook Jurgen Konijn, Thomas Konijn en Loek van der Burg het net vonden. Voor de gasten werden de treffers gemaakt door Joost Huting, Mike van der Velden en Jesse Konijn.

SSV was niet opgewassen tegen Zeevogels en daar had trainer Arnold de Block al rekening mee gehouden gezien het feit dat hij een aantal belangrijke spelers miste en Zeevogels één van de betere teams is in deze competitie. Door doelpunten van Groot (2) en Twisk wonnen de Egmonders met 3-0.

Komende zondag 2 februari spelen zowel Sporting S als SSV thuis. Sporting S ontvangt dan Apollo '68 terwijl SSV het moet opnemen tegen Graftdijk.