REGIO – De degradatiekraker tussen Sporting S en Duinrand S werd een prooi voor de thuisploeg. De formatie van trainer/coach Milton Macnack troefde de gasten op felheid af. Competitiegenoten Alcmaria Victrix en De Rijp wonnen, terwijl Zeevogels onderuit ging.

Sporting S – Duinrand S 7-0
In de degradatiestrijd heeft Sporting S op eigen veld goede zaken gedaan. Directe concurrent Duinrand S werd met 7-0 verslagen waardoor de ploeg uit Schermerhorn de laatste plaats overdeed aan de concurrent uit Schoorl. ‘We hebben goed gespeeld. Vandaag kwam er uit wat er in zit en gelukkig is dat tegen een concurrent’, stelde Milton Macnack. ‘We troefden ze af op felheid. We waren vanaf het begin af aan scherp en dan zie je dat we ook goed kunnen voetballen.’

Nadat Duinrand S in de eerste tien minuten twee à drie doelrijpe kansen onbenut liet was het Kris van Saase die de score na elf minuten opende. Dankzij Stijn Ruijgrok en opnieuw Kris van Saase ging de gastheer drie minuten later al met 3-0 aan de leiding. Met zijn derde van de middag zorgde Van Saase voor de 4-0 ruststand. ‘Sporting S was na de 1-0 fysiek feller en klapte er op. In de rust heb ik aangegeven dat we fysiek harder moesten worden’, zei Duinrand S coach Martin Rood. ‘Door persoonlijke fouten eindigde het in 7-0.’ Kris van Saase, Erik vd Burg en Stijn Ruijgrok namen na rust de doelpunten voor hun rekening. ‘Die jongens hebben hun uiterste best gedaan, maar zij klapten er bovenop en wij kwamen een tandje te kort.’

Zeevogels – Saenden 1-4
In een matige wedstrijd verloor Zeevogels met 1-4. De ploeg was redelijk gehavend aangezien het vorige week niet ongeschonden uit de strijd kwam. ‘Dat is lastig om op te vangen. De spelers die er niet waren brengen normaal wat extra’s met hun routine’, aldus Dennis Kanne. ‘In het eerste kwartier tot twintig minuten was er niets aan de hand en het was het ook niet raar als we voor hadden gestaan.’

De kansen bleven onbenut, waarna Saenden profiteerde van miscommunicatie. ‘Dan loop je achter de feiten aan.’ Een minuut later viel uit een penalty de 0-2. Toen Quint Roffelsen de spanning terugbracht was er nog een kwartier te spelen. Door een ongelukkige situatie kwamen de gasten op 1-3. Kanne: ‘Toen was het gespeeld. Het is helemaal zuur dat Mike Twisk twee keer geel kreeg en toen werd het nog 1-4.’

Alcmaria Victrix – Westzaan 2-1
Tegen Westzaan was Sverre Bouwens de grote man bij Alcmaria Victrix. Na een gelijk opgaand begin pakte de thuisploeg het op. Halverwege de eerste helft opende de ploeg de score. Bouwens kreeg de bal breed van Dimaggio Senchi en schoot hem vanaf zo’n twintig meter in de verre bovenhoek. De Alkmaarders slaagden er niet in om de voorsprong voor rust uit te bouwen.

‘Na rust kwamen zij wat sterker uit de startblokken en kregen meer kansen. Toen dachten we dat we de deksel op de neus kregen’, zei Patrick de Vries. Dertien minuten voor tijd kopte Westzaan uit een corner snoeihard binnen. Enkele minuten later had Alcmaria Victrix alweer de leiding. Na een actie naar binnen schoot Bouwens de bal diagonaal laag in de verre hoek. ‘Daarna is er niet zoveel meer gebeurd. Het is een terechte overwinning, maar we hadden het onszelf wat makkelijker kunnen maken.’

Rood Wit Zaanstad – De Rijp 0-2
Op een slecht veld boekte De Rijp een relatief simpele overwinning. ‘Rood-Wit Zaanstad had in de eerste helft een paar kansen. Ook wij misten een aantal kansen’, aldus Peter van der Zwaan. Menno Meijland, Stijn Deitmers en Wesley Rollman kregen mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten.

‘In de tweede helft waren we oppermachtig. Het had gewoon 0-5 moeten zijn’,vervolgde de coach. ‘We kregen twee honderd procent kansen van Stijn Deitmers voor (bijna) open doel.’ Deze werden echter niet benut. De Rijp won uiteindelijk dankzij treffers van Deitmers en Milko Laan.