SCHERMERHORN/ALKMAAR - Komende zondag staat de Schermer derby tussen SSV en Sporting S weer op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis zal dit gebeuren in de vierde klasse. Op weg naar de derby lieten beide teams zich dit weekend van hun beste kant zien.

Sporting S is zelfs aan een ware reeks bezig en boekte thuis tegen Purmerland alweer de derde overwinning op rij. De ploeg van trainer Milton Macnack speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar sloeg wel op de juiste momenten toe. Een strafschop van Kris van Saase en doelpunten van Erik van der Burg en Nick van Sase betekende uiteindelijk een 3-1 overwinning waardoor de Schermerhorners nu op een keurige vijfde plaats staan.

SSV zegevierde verrassend op bezoek bij Alkmaarsche Boys. De ploeg van trainer Arnold de Block herhaalde daarmee met wat men in de voorbereiding ook al deed toen men daar het Kaasstad Toernooi wist te winnen. Ditmaal ging het echter om de punten en waar de thuisploeg slordig met de kansen om ging en slechts eenmaal scoorde daar sloeg SSV op de juiste momenten toe en leverde het een flinke portie strijd en wilskracht. Door doelpunten van Johan Dewus en Damian Willemsen ging de zege met 1-2 naar de ploeg uit Stompetoren.

De derby wordt komende zondag 3 november om 14.00 uur gespeeld.