STOMPETOREN - De Schermer derby tussen SSV en Sporting S had slechts tien minuten de schijn van een echte wedstrijd. Daarna sloegen de gasten uit Schermerhorn in kort tijdsbestek zo keihard toe dat de spanning er heel gauw af was (0-5).

Na de gebruikelijke rookpotten die als sfeerverhoging bij een dergelijke derby horen leek men op het kunstgras van SSV in Stompetoren klaar voor de derby van de Schermer. Tien minuten lang waren de ploegen in evenwicht en was de eerste kans voor de thuisploeg toen aanvoerder Johan Dewus hoog over schoot. Daarna is het echter over met de Stompetorense dadendrang en tussen de 11e en 21e minuut slaat Sporting S ongenadig hard toe. Hierbij behoorlijk in het zadel geholpen door SSV want de ruimtes die de ploeg achterin weggeeft zijn bijna net zo ruim als de afstand van de Noordervaart tussen Stompetoren en Schermerhorn.

Met name Stijn Ruijgrok voelt zich als in het water en scoort in mum van tijd een loepzuivere hattrick. En dat terwijl hij in eerste instantie niet eens zou spelen. "Ik kom zelf net terug van een blessure, maar omdat Arnik Spooren zich niet honderd procent voelde mocht ik starten vandaag.' Ruijgrok betaalt het uit door samen met Kris van Saase, Rob Mantel en Jörgen Konijn door de geel-blauwe defensie te snijden. Na de hattrick van Ruijgrok maakt Konijn er zelf in de 21e minuut 0-4 van. Opmerkelijk genoeg krijgt de ploeg van Milton Macnack daarna nauwelijks kansen meer in een verder lauwe eerste helft. Uiteraard hoeft men ook niet meer met de comfortabele voorsprong en kan men heerlijk achterover leunen. SSV, waar spelmaker Raymond Brandsma al na een half uur met een blessure uitvalt, lijkt even murw geslagen en kan geen vuist maken.

Ook na de rust gunt Sporting S de bal aan de tegenstander. De ploeg van Arnold de Block blijkt echter knock-out en kan Sporting S ook geen klein beetje pijn doen. Sterker, de score wordt nog verder opgevoerd als Ruben van de Streek zijn eigen doelman passeert. De frustraties van SSV komen in de slotfase tot uiting bij Camiel van de Streek die wegens een natrappende beweging direct rood krijgt van scheidsrechter Boelé.

Sporting S - SSV 0-5 (0-4)
11. Ruijgrok 0-1
19. Ruijgrok 0-2
20. Ruijgrok 0-3
21. Konijn 0-4
61. R. van de Streek (e.d.) 0-5

Foto's: DP Sportfotografie