ZUNDERT - Het driebandenteam van STZ Zundert is er niet in geslaagd de halve finale van de play offs te halen. Tegen het sterke Cues & Darts leed het Brabantse biljartteam een 6-2 nederlaag. Alleen Sam van Etten uit Schermerhorn wist zijn partij te winnen.


Cues & Darts was met een ijzersterke afvaardiging naar Zundert gekomen. Naast de nationale topper Glenn Hofman bestond het team uit Ruben Legazpi, die onlangs met zijn team kampioen van Spanje werd, de Fransman Pierre Soumagne en de Nederlander Huub Wilkowski.

Zowel Zunderts Spaanse kopman Jimenez, de Duitse topper Frings als de Belgische routinier Forton slaagden er niet in punten voor de thuisclub binnen te slepen. Jimenez verloor met 38-40 van Hofman, Forton met 39-40 van Wilkowski en Frings met 22-40 van Legazpi.

Het lukte Sam van Etten als enige wel om de punten te pakken. De Noordhollander brak het verzet van Soumagne, die hij eerder dit seizoen in de competitie ook had verslagen, onder andere met twee series van 8. Daardoor besliste hij de partij met 40-28 in 28 beurten in zijn voordeel.

Nu STZ Zundert is uitgeschakeld rest Van Etten dit seizoen nog de World Cup-wedstrijden in Ho Chi Minh-City (volgende week) en Porto (eind juni). Vrijdag 31 mei neemt Van Etten deel aan de Grand Prix van Rosmalen, waar hij zich hoopt te plaatsen voor de nationale titelstrijd, begin volgend jaar.