SCHERMERHORN - Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn gaat met een goed gevoel naar de World Cup Driebanden die komende week in Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon wordt gehouden. Na zijn goede optredens tijdens het NK Driebanden in Berlicum en zijn laatste competitiewedstrijd voor STZ Zundert, stapt hij vol vertrouwen in het vliegtuig richting Vietnam.


Het wordt voor Van Etten dit jaar zijn derde deelname aan een World Cup. Eerder nam hij deel aan de toernooien in Ankara en Las Vegas.

De afgelopen periode heeft de Schermerhorner zich goed ontwikkeld. Tijdens het NK in Berlicum maakte hij het de uiteindelijke winnaar Jean-Paul de Bruijn in de poulefase moeilijk. De Zeeuw, die in de finale van Dick Jaspers won, noemde Van Etten een 'wereldtalent'.

Afgelopen week won Van Etten zijn beide partijen tijdens de competitiewedstrijd met zijn club Zundert. Het duel tegen Anno de Kleine maakte hij in veertien beurten uit, waardoor hij een moyenne behaalde van ruim twee. 'Dat was mijn beste partij ooit,' aldus de 25-jarige Van Etten.

In Ho Chi Minh City speelt Van Etten dinsdag 24 mei in het Nguyen Du Stadium in ieder geval tegen de Vietnamees Van Ly Dao. De andere tegenstander komt uit de voorronde die op maandag wordt gespeeld.

De verrichtingen van Sam van Etten zijn te volgen via http://umb.cuesco.net of via https://www.umb-carom.org. Hij speelt de partijen in de poulefase om 09.00 en 12.00 uur Nederlandse tijd.