Sam van Etten is er bij de World Cup in de Amerikaanse gokstad Las Vegas niet in geslaagd de kwalificaties te halen. De driebander struikelde in de voorkwalificatie over de Vietnamees Phuong Vinh Bao, nadat hij eerder de Koreaan Ye Sung Jeung overtuigend had verslagen.

In de partij tegen Bao, die de eerste partij tegen Jeung had gewonnen, keek de biljarter uit Schermerhorn al voor de break tegen een 5-17 achterstand aan. De Vietnamees liep zover uit na een serie van 11, die hij liet volgen door een serie van 5.

In de tweede helft van de partij slaagde Van Etten er niet in de achterstand weg te werken, al kwam hij na een serie van 7 tot 21-25 terug. Maar Bao maakte de partij gedecideerd uit met een serie van 5 (20-30).

'Bao was vandaag te goed voor mij,' stelde Van Etten na afloop vast. 'Ik startte zwak en hij maakte vrijwel direct die serie van 11. Ik kon aan het einde van de partij nog wel terugkomen, maar uiteindelijk heb ik verdiend verloren.'

Eerder die dag, tegen de Koreaan Jeung, was de 26-jarige Van Etten goed van start gegaan. Dat was knap, want de Aziaat was als beste qualifier uit de voorronde doorgestroomd naar de prekwalificatie. Door onder meer twee series van 5 nam Van Etten halverwege de partij een 15-5 voorsprong, die hij vervolgens uitbouwde naar een 30-16 zege.

'Ik denk dat Jeung iets onder zijn niveau speelde' aldus Van Etten. 'Ik was wel blij dat ik de partij in twintig beurten kon uitmaken, waardoor ik eindigde met een moyenne van 1.500. Daardoor kijk ik toch met een licht positief gevoel terug op mijn optreden in Las Vegas.'