SCHERMERHORN - Biljarter Sam van Etten neemt woensdag 24 augustus deel aan de World Cup driebanden in Seoul. De Schermerhorner is ingedeeld in een poule met de sterke, jonge Turk Turgay Orak en een nog onbekende qualifier. De poulewinnaar plaatst zich voor de kwalificatieronde.


De wedstrijd in Seoul is de vierde World Cup van het seizoen na Ankara, Las Vegas en Ho Chi Minh Stadt. Door zijn goede resultaten eerder dit jaar mag Van Etten in Seoul beginnen in de pre-kwalificatie. Daarin komen ook de Nederlandse driebanders Therese Klompenhouwer, wereldkampioene bij de dames, en Volkan Cetin uit.

De deelname aan de World Cup in de Aziatische hoofdstad is de afsluiting van een zeven weken durende trainingsstage in Korea. De 26-jarige Van Etten speelde deze zomer dagelijks minimaal vijf uur trainingswedstrijden in verschillende Koreaanse biljartclubs. Uitdagers waren clubleden, maar ook toppers als de Italiaan Alessi en de Koreaan Jun Tae, de nummer zestien van de wereldranglijst.

Begin september neemt Sam van Etten deel aan de Grand Prix in Sittard, waar hij zich kan kwalificeren voor de Nederlandse Masters die in 2023 worden gehouden. Hij speelt daar in een poule met onder andere wereldkampioen Dick Jaspers.