CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Voor driebander Sam van Etten kwam dit weekeinde tijdens de Grand Prix in Capelle aan den IJssel het zoet na het zuur. Want nadat de biljarter uit Schermerhorn was uitgeschakeld voor de knock out-fase, won hij op overtuigende wijze van de kersverse Nederlands kampioen Jean-Paul de Bruijn.


Van Etten, die vorige week sterk speelde tijdens de World Cup in Bogota, kon in Capelle geen potten breken. Zijn eerste partij tegen Brabander Jack van Peer ging na een moeizaam gevecht met 40-37 verloren. Vervolgens was ook het jeugdige talent Joris van 't Zelfden met dezelfde cijfers te sterk.

Met twee nederlagen op zak was Van Etten direct uitgeschakeld. Maar tegen nationaal kampioen De Bruijn liet hij zien waar hij toe in staat is. De Noordhollander nam direct, met een serie van 11, een grote voorsprong en bouwde die rustig uit. De Bruijn kon niets terug doen en verloor de partij met 40-22 in 20 beurten.

'Uiteindelijk ga ik met een redelijk goed gevoel de komende periode in,' aldus Van Etten die toch nog derde werd in zijn poule. De Bruijn werd op moyenne poulewinnaar, voor Van Peer. Een dag later werd zowel De Bruijn als Van Peer in de achtste finale uitgeschakeld.