SCHERMERHORN - Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn neemt begin juli deel aan Grand Prix in Capelle aan den IJssel. Via deze, en nog twee andere GP's, kan Van Etten zich plaatsen voor het NK Driebanden 2023. In Capelle ontmoet Van Etten mogelijk de wereldkampioenen Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer.


De 26-jarige Sam van Etten speelt maandag 4 juli tegen een tegenstander uit de pré-kwalificatie. Wint hij deze partij, dan speelt hij later op de avond tegen de winnaar van de andere poulewedstrijd. Daarna wordt de stand opgemaakt en plaatsen de nummers 1 en 2 van de poule zich voor het hoofdtoernooi.

Als Van Etten als eerste in zijn poule eindigt, dan treft hij in het hoofdtoernooi onder andere Raymund Swertz en Kay de Zwart. Als hij tweede in de poule wordt, dan zijn wereldkampioen Dick Jaspers en wereldkampioen bij de dames, Therese Klompenhouwer, zijn tegenstanders. De poulewedstrijden worden op donderdag 7 juli om 11.00, 15.00 en 19.00 uur gespeeld.

De nummers 1 en 2 van de poule in het hoofdtoernooi spelen zaterdag 9 juli in de knock-out fase om de eindzege. De Grand Prix wordt gehouden in biljartcentrum Capelle aan het Marsdiep in Capelle aan den IJssel.