SEOUL - Het optreden van biljarter Sam van Etten tijdens de World Cup in Seoul is beperkt gebleven tot twee partijen in de pre-kwalificatie. De driebander uit Schermerhorn kon niet overtuigen en verloor zowel van de Koreaan Tae Hee Lee als de Turk Turgay Orak, de uiteindelijke poulewinnaar.


Na een goede trainingsstage van zeven weken in Zuid-Korea ging Van Etten met vertrouwen naar het Korea National Training Center waar de vierde World Cup van dit seizoen werd gehouden.

De Noordhollander hield vooraf al wel rekening met zware tegenstand. De Koreaan Lee Tae Hee had al een aantal winstpartijen in de voorronden op zijn naam staan en de Turk Orak staat vijftig plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Van Etten.

Tegen Lee had Van Etten een moeizame start, maar gaandeweg de partij kwam hij beter in zijn spel. 'Ik begon met een goed gevoel, maar na die snelle achterstand liep ik achter de feiten aan en ik had uiteindelijk geen antwoord op de speelwijze van Lee,' aldus Van Etten.

Halverwege de partij keek hij tegen een 18-12 achterstand aan. Na de pauze pakte Lee met een paar kleine series de winst met 30-21.

Van Etten begon de partij tegen de Turk Orak sterk. Maar na een 5-0 voorsprong zakte hij ver weg, wist nog wel een serie van 6 op de borden te krijgen, maar ging uiteindelijk met 20-30 ten onder. 'Misschien speelde mee dat ik na die eerste partij al kansloos was. Maar ik speelde tegen Orak echt niet goed,' was de teleurgestelde reactie.

Begin september neemt Sam van Etten deel aan de Grand Prix in Sittard. Daar staat plaatsing voor het nationaal kampioenschap 2023, de Masters, op het spel.