DOETINCHEM - Driebander Sam van Etten heeft geen vervolg gegeven aan de goede serie resultaten die hij behaalde in de twee voorgaande Grand Prix'. Tijdens de GP in Doetinchem verloor de biljarter uit Schermerhorn twee van zijn drie partijen, waardoor hij zich (net) niet plaatste bij de laatste zestien. 'En dat is flink balen,' aldus Van Etten.


Door zijn goede resultaten bij de Grand Prix' van Capelle (halve finale) en Rosmalen (kwartfinale) was Van Etten al zeker van deelname aan het Nederlands kampioenschap (De Masters) dat eind deze maand in Berlicum wordt gehouden.

Van Etten begon het toernooi in Doetinchem tegen de uiteindelijke poulewinnaar Jack van Peer. 'Mijn slechtste wedstrijd van het seizoen,' constateerde de Noordhollander nadat hij de partij met 40-22 had verloren. Zijn moyenne van 0,733 sprak wat dat betreft boekdelen.

Herstel

In zijn tweede partij tegen Bert van Manen herstelde Van Etten zich goed. 'Met een aantal goede series in het begin van de partij nam ik snel een voorsprong en die is niet meer in gevaar gekomen.' Omdat Dave Christiani, na winst op Van Manen, ook verloor van Van Peer, was de derde partij van de dag cruciaal.

De partij ging aanvankelijk gelijk op. 'Ik maakte hele moeilijk ballen, maar helaas liet ik te veel maakbare liggen. Toen ik aan het einde een grote fout maakte kon Christiani de partij uitmaken met 40-38.' Daardoor plaatst hij zich, samen met Van Peer, bij de beste zestien.

Masters

De Masters in het Benelux Theater in Berlicum, het volgende grote toernooi waaraan Van Etten deelneemt, begint op 26 april en duurt tot 30 april. 'Daar heb ik heel veel zin in, het is de eerste keer dat ik mag deelnemen aan het NK. Ik ga er alles aan doen om mijn beste spel te laten zien,' aldus Van Etten.