BERLICUM - Sam van Etten heeft in de tweede poulewedstrijd van het Nederlands kampioenschap driebanden Jean-Paul de Bruijn goed partij gegeven. Hij verloor de partij weliswaar met 1-3 (5-10, 9-10, 10-6 en 0-10), maar maakte met een paar prachtige series indruk op het publiek in het Benelux Theater in Berlicum.


Evenals in zijn eerste partij tegen Roland Uijtdewillegen, ging Van Etten met een serie van vier uitstekend van start. Tot halverwege de partij ging hij gelijk op met De Bruijn, de nummer 5 op de nationale ranglijst, die de set echter uitmaakte met een serie van vijf.

In de tweede set leek De Bruijn naar een gemakkelijke winst te gaan. Bij een 8-1 stand leek Van Etten kansloos, maar twee series van vier brachten hem volledig terug in de wedstrijd. Op setpoint miste hij de beslissende bal op een haar na, waarna De Bruijn alsnog toesloeg. 'Jammer dat ik die miste,' aldus Van Etten, 'onder tijdsdruk werkte ik de bal niet goed af.'

Indruk

De derde set maakte Van Etten veel indruk. Met twee series van vijf (tegen De Bruijn één serie van zes) schroefde Van Etten niet alleen zijn moyenne omhoog naar 1,714, maar bracht ook de spanning terug in de partij. 'Ondanks zijn serie van zes bleef ik koel en maakte het goed uit.'

De hoop op winst in de vierde set was echter van korte duur, want De Bruijn, onlangs nog winnaar van de GP in Doetinchem, maakte de set in twee beurten uit en daardoor heeft hij een grote kans op plaatsing voor de kwartfinale.

Ondanks de nederlaag maakt Van Etten eveneens een goede kans om zich bij de beste acht van Nederland te kwalificeren. Zijn tegenstander van morgen, Volkan Cetin, verloor namelijk op de andere tafel in drie sets (10-7, 10-6 en 10-2) van Roland Uijtdewillegen. Bij winst op Cetin (aanvang partij: 15.45 uur) plaatst Van Etten zich voor de kwartfinale op vrijdag.

Het toernooi in het Benelux Theater in Berlicum is dagelijks te volgen via Ziggo (kanaal 14) en de website www.kozoom.com.