BERLICUM - Tijdens het Nederlands kampioenschap driebanden is biljarter Sam van Etten in de kwartfinale strijdend ten onder gegaan. De Schermerhorner gaf routinier Barry van Beers goed partij, maar moest uiteindelijk met 4-2 (10-5, 8-10, 10-8, 8-10, 3-10 en 4-10) het onderspit delven.


Van tevoren was duidelijk dat de jonge Van Etten, met zijn 25 jaar was hij verreweg de jongste kwartfinalist, het moeilijk zou krijgen. Van Beers, die in zijn carrière al drie keer eerder in de halve finale van het NK had gestaan, had immers al zijn poulewedstrijden gewonnen en stak in goede vorm.

Toch was Van Etten ogenschijnlijk niet onder de indruk van zijn tegenstander. 'Ik was wel nerveus, maar ik dacht, gewoon genieten en de druk bij Barry leggen,' aldus Van Etten. De eerste set won hij ruim en in de tweede set kwam hij na een snelle 8-3 achterstand goed terug naar 8-8. De ervaren Van Beers wist de set uiteindelijk toch in zijn voordeel te beslissen.

In de derde set nam de Rijsbergenaar een snelle 6-0 voorsprong, maar Van Etten knokte zich goed terug en won de set met 10-8. Ook in de vierde set was hij op weg naar de winst, maar bij de stand 8-9 miste hij een bal op een haar na, waarna Van Beers de set kon uitmaken.

'Die vierde set was het kantelpunt. Ik speelde verdedigend, maar wel in het patroon dat Barry feilloos aanvoelde. Ik kon helaas niet aanhaken en dat was balen' aldus Van Etten.

Hierna was Van Beers, de nummer 59 van de wereld, een maatje te groot voor de Schermerhorner. Met 3-10 en 4-10 maakt Van Beers een einde aan het eerste optreden van Van Etten op een nationaal kampioenschap driebanden.