BENNINGBROEK – SSV heeft weer een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap in de Vijfde Klasse B. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block deed dat afgelopen zondag op overtuigende wijze, 0-6.

‘Dit was van onze kant het beste duel na de winterstop’, stelde coach Arnold de Block. ‘Het was overtuigend en we hadden veel controle. Dat is voor mij de basis.’

Op bezoek bij middenmotor DESS had SSV in het eerste bedrijf al een 0-2 voorsprong opgebouwd. Nadat Nordin Ouhris de score had geopend wist Camiel van der Streek de score te verdubbelen. Na de pauze liep de formatie uit Stompetoren via Jasper Bakker (2x), Sahin Yildirim en Van der Streek uit naar een eclatante 0-6 eindzege.

Een extra opsteker was de nederlaag die concurrent Berkhout leed. ‘Het zorgt voor opluchting, vooral dat het weer groter is. Wij weten dat er nog belangrijke potjes zijn, maar ook een marge. We gaan het met vertrouwen tegemoet’, vervolgde De Block.

Als achtervolger Sporting Andijk komend weekend punten morst is SSV zonder te spelen kampioen. Zo niet dan kan de ploeg het weekend erna op bezoek bij Graftdijk de titel pakken.