STOMPETOREN - Het kampioenschap in de vijfde klasse is voor SSV weer een stukje dichterbij gekomen. Zondag won de ploeg van trainer/coach Arnold de Block met 2-1 van ALC dankzij twee doelpunten van Rick Langedijk.

Hoewel de kleine zege moeizaam lijkt, is deze wel meer dan terecht. 'Met name in de tweede helft hebben we twee handenvol kansen gekregen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen', sprak De Block na afloop. De trainer zit qua personele bezetting in een moeilijke fase. 'Zowel door langdurige blessures als kleine pijntjes kunnen we met moeite elf man op de been brengen. Tegen het laag geklasseerde ALC hoop je dan een vroege goal te maken om van daaruit verder uit te lopen.' Rick Langedijk bracht de thuisploeg weliswaar op voorsprong, maar drie minuten later wist de ploeg uit Abbekerk de gelijkmaker te maken met een 1-1 ruststand tot gevolg.

Na de pauze blijkt SSV oppermachtig al is het dus wederom slordig met de vele kansen. Uiteindelijk maakt Langedijk zijn tweede van de middag, en daar is De Block zeer content mee. 'Rick is normaal de spits bij het tweede, maar vandaag hadden wij hem weer nodig en die rol heeft hij uitstekend vervuld. 'Met het resultaat zijn we natuurlijk ook heel blij want van de concurrentie laten Sporting Andijk en Zwaagdijk vandaag gewoon weer punten liggen'. De grootste concurrent van SSV, Berkhout, kwam zondag niet in actie en heeft dus nog steeds vier verliespunten meer.

SSV komt de komende twee weken niet in actie en dat komt De Block wel goed uit. 'Voor komende week hebben we de spelers vrij gegeven als beloning voor de prestaties, maar ook om de accu weer even op te laden, en van de pijntjes te herstellen. Dan hoop ik dat er op 5 mei in ieder geval weer een grotere en fittere groep staat voor de laatste drie wedstrijden.'

Op Bevrijdingsdag speelt de Stompetorense formatie een uitwedstrijd bij DESS. Mocht SSV die wedstrijd winnen en zowel Berkhout als Sporting Andijk onderuit gaan dan is men al kampioen. Mocht dat niet lukken dan volgen daarna nog de uitwedstrijd bij Graftdijk en een thuisduel tegen Berkhout.