ALKMAAR - Bergenaar Ivar Slik van de Monkeytown-à BLOC CT formatie is winnaar geworden van de 73e Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland. Slik won het klassement na drie onderdelen met op zaterdag een tijdrit en een omloop van 88 kilometer, en op zondag de "klassieke ronde" over 188 kilometer.

Die slotrit werd uiteindelijk in de massasprint gewonnen door Coen Vermeltfoort van Alecto CT. In een hectische slotfase waar het peloton over de kasseien van de Munnikenweg denderde volgde nog een valpartij in de laatste kilometer waarna Vermeltfoort zowel Bas van der Kooij als Nick Brabander achter zich liet.

Ivar Slik eindigde als tiende in de slotrit nadat hij op zaterdag met twee zesde plaatsen en wat onderweg opgeraapte bonificatieseconden de leiderstrui had mogen aantrekken. Die paar seconden verdedigde hij met succes en dus mag hij zich eindwinnaar noemen van de Profronde van Noord-Holland. 'Ik keek al een tijd uit naar deze wedstrijd en heb er echt naar toe getraind. Als je het dan kan waarmaken, dan geeft dat super veel voldoening, en het is echt een droom die uitkomt', aldus de renner uit Bergen.

Foto: DP Sportfotografie