ALKMAAR - Bloedfanatiek en enigszins nerveus meldden zich donderdag 19 oktober 30 sporters voor de G-voetbaldag bij VV Alkmaar. Onder hen 10 dames die kans hopen te maken op een plek in het vrouwen G-team waar deze dag voor gescout wordt. Onder deskundige begeleiding van de speelsters van VV Alkmaar en sportcoaches van Sport-Z werkte de groep aan techniek, tactiek en teamspel. De prestaties werden nauw gadegeslagen door de manager van VV Alkmaar en de regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z. Zij zullen binnenkort bekend maken welke dames de eerste Eredivisie Vrouwen selectie van VV Alkmaar gaan vormen.


Eerder kondigden Sport-Z en VV Alkmaar aan het eerste G-team in de Eredivisie Vrouwen op te richten. Dit selectieteam bestaat enkel uit vrouwen en speelt regelmatig een wedstrijd in het voorprogramma van de thuiswedstrijden van VV Alkmaar. Daarnaast traint het team samen en gaan zij na het tekenen van hun contract gekleed in VV Alkmaar tenue. De dames beleven hoe het is een jaar écht als profvoetbalster uit te komen voor een team, een droom die maar voor een enkeling haalbaar is en mogelijk gemaakt wordt door een financiële bijdrage uit het Alkmaarse Sportakkoord.

De scouts letten tijdens de G-voetbaldag op techniek, maar ook op inzet en teamspel. “We kijken met welke combinatie we tot een optimaal team komen. Je voetbalkwaliteiten zijn hierbij zeker niet doorslaggevend, maar het is natuurlijk wel mooi als de passie voor het voetballen van je afstraalt,” aldus Madeleine Stoop van Sport-Z. Zijn de selectieleden eenmaal bekend dan wordt in samenspraak het trainingsrooster vastgesteld en horen de dames wanneer zij hun eerste trainingen en wedstrijden gaan spelen.


Foto's: DP Sportfotografie