LAS VEGAS - Driebander Sam van Etten is in de voorronde van de World Cup in Las Vegas uitgeschakeld. De biljarter uit Schermerhorn won de eerste partij weliswaar overtuigend, maar moest in de tweede wedstrijd nipt het hoofd buigen voor de Koreaan Bang.


De tweede plaats in poule C leek voldoende voor een plek in de volgende ronde, omdat de vier beste nummers twee ook doorgingen, maar Van Etten viel uiteindelijk net buiten de boot. Hij kwam twee caramboles tekort om in het toernooi te blijven.

De eerste partij in Las Vegas verliep voorspoedig voor de jonge Schermerhorner. Tegen de Amerikaan Ahn startte hij wat onwennig, 'maar na een mooie bal maakte ik er zes en zeven. Daarna kon ik rustig uitspelen, want mijn tegenstander kon niet aanhaken,' aldus Van Etten.

De tweede partij tegen de Koreaan Jeong Geuk Bang, die eerder ook had gewonnen van Ahn, ging het lang gelijk op. Na twintig beurten nam Van Etten zelfs een kleine voorsprong. 'Maar in de slotfase ging ik wat fouten maken en ook was ik wat ongelukkig. Daardoor ging de winst en de poulezege naar Bang.'

Van Etten blijft nog een paar dagen in Las Vegas waar hij hoopt te leren van het spel van wereldtoppers als Dick Jaspers en Marco Zanetti. Volgende week speelt hij een Grand Prix in Doetinchem en eind april neemt hij deel aan het NK Driebanden Masters in Berlicum.