SCHERMERHORN - Ruim anderhalve week na zijn optreden tijdens de Word Cup driebanden in Las Vegas staat driebander Sam van Etten voor een nieuwe krachtproef. Vrijdag treedt de biljarter uit Schermerhorn aan in de Grand Prix 2022 in Doetinchem. Door zijn goede resultaten in de vorige Grand Prix' is hij direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.


Aan het toernooi in biljartcentrum De Veemarkt neemt de complete Nederlandse top deel. Alleen Dick Jaspers, de winnaar van de World Cup in Las Vegas, ontbreekt. De beste zestien van het uit 110 biljarters bestaande deelnemersveld strijden zaterdag om de titel.

Cyclus 2021

Het toernooi in Doetinchem is de laatste in de cyclus 2021. Het toernooi zou in december worden gehouden, maar is door de corona uitgesteld naar begin april 2022. De eerste twee GP's werden gehouden in Capelle en Rosmalen.

In Capelle behaalde Van Etten zijn beste resultaat tot nu toe. Hij bereikte de halve finale, waarin hij werd uitgeschakeld door Jeffrey Jorissen, die in de finale verloor van Dick Jaspers. In Rosmalen werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door Jean-Paul de Bruijn die in de finale eveneens verloor van Jaspers.

Masters NK

Door de goede resultaten tijdens deze GP's is Sam van Etten op de ranking voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap Driebanden (de Masters) gestegen naar de derde plaats. Daardoor heeft hij zich zelfs al vóór de GP van Doetinchem geplaatst voor deze Masters, dat eind deze maand in Berlicum wordt gehouden.

Van Etten moet het in het hoofdtoernooi in Doetinchem in ieder geval opnemen tegen Dave Christiani uit Bemmel, de nummer vier op de nationale ranglijst. De twee andere pouledeelnemers komen uit het kwalificatietoernooi. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de knock-outfase op zaterdag.

Resultaten

De partijen in het hoofdtoernooi gaan over 40 caramboles. Van Etten speelt zijn partijen om 11.00, 15.00 en 19.00 uur. De resultaten zijn te volgen via https://www.driebanden.nl/prestatiesport/grand-prix/2022-gp-doetinchem Zaterdag beginnen de achtste-finales om 11.00 uur. Die partijen worden vrijwel zeker uitgezonden via http://www.kozoom.com/