ALKMAAR - Elk jaar in december huldigt de gemeente Alkmaar haar Sportkampioenen. Sporters die goede prestaties hebben geleverd in het voorafgaande jaar worden in het zonnetje gezet waarbij in vijf categorieën winnaars bekend worden gemaakt. Vanwege de roerige periode die achter de rug is en de op dit moment nog geldende coronamaatregelen zien de gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport af van de organisatie van deze grootse huldiging. Aanzienlijke sportprestaties die in de periode 1 november 2019 tot en met 31 oktober 2020 zijn geleverd zullen wel meetellen voor het sportgala wat in december 2021 zal plaatsvinden.

Sportaccommodaties werden gesloten, trainingsmogelijkheden beperkt, competities abrupt onderbroken en wedstrijden afgelast. Sporters hebben het afgelopen jaar niet kunnen presteren op de toppen van hun kunnen zoals voorzien. “Bij een Sportkampioenen huldiging vergelijken we prestaties met elkaar, dat is op dit moment eigenlijk nagenoeg onmogelijk. Naast dat het een oneerlijke vergelijking wordt waarbij niet iedereen gelijke kansen heeft, omvat de verkiezing ook een feestelijke avond in een volle zaal. Op dit moment zijn de vooruitzichten te onzeker en zijn we ook zelf wat terughoudend met betrekking tot het organiseren van evenementen voor een groter publiek,” aldus Sanne Wunderink, organisator van het evenement namens Alkmaar Sport.

De portretten van winnaars van 2019 blijven vooralsnog een jaar langer zichtbaar op de metershoge zuilengalerij voor de ingang van sportcomplex De Meent. Prestaties die de afgelopen periode wel zijn geleverd tellen mee bij het sportgala van 2021, deze kunnen altijd nog doorgegeven worden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.