REGIO – Derdeklassers Alkmaarsche Boys en VV Bergen hielden geen punten over aan hun competitieduel. De Alkmaarders keken al snel tegen een ruime achterstand aan, terwijl de ploeg uit Bergen in de slotfase onderuit ging. In de vierde klasse won De Rijp op eigen veld van Sporting S.

Alkmaarsche Boys – Hercules Zaandam 0-5
Voor het thuisduel tegen Hercules Zaandam had Alkmaarsche Boys een plan bedacht. Dat kon echter na achttien minuten de prullenbak in. ‘We hadden een goed strijdplan, maar als je in tien minuten tijd drie tegendoelpunten krijg dan is het niet goed uitgevoerd’, aldus Mats Blokdijk. In de achtste minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong en tien minuten later was de score opgelopen naar 0-3. ‘Afspraken werden aanvallend en verdedigend niet goed nagekomen. Dat is jammer.’

Kansen op de 1-3 waren er, maar Alkmaarsche Boys slaagde er niet in om de treffer te maken. Toen de Zaandammers een kwartier voor tijd de 0-4 maakte was het pleit definitief beslecht. Zes minuten voor tijd viel ook de 0-5. Blokdijk: ‘Het is teleurstellend dat je na achttien minuten al 0-3 achter staat. Daarna speelden we redelijk. Het veldspel was een half uur goed, maar Hercules was gewoon te goed voor ons. Het is gewoon een hele goede ploeg, alleen de manier waarop had niet gehoeven.’

De Kennemers – VV Bergen 2-0
VV Bergen ging bij De Kennemers onderuit. Onterecht, volgens Djordi Hopman. ‘Zij hadden veel de bal, wij hadden het achterin op orde en in de omschakeling werden we drie à vier keer gevaarlijk’, zag de coach. ‘We gaven voor rust eigenlijk niets weg.’ Via Yordi de Herder leek Bergen na een kwartier op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de grensrechter. Op slag van rust stuitte Djara Grootenhuis, na een mooie pass van Stijn Vrasdonk, op de doelman van De Kennemers.

‘Na rust waren zij vooral aan de bal en wij kwamen na een uur, wederom, op 0-1. Ik ben iets gekleurd in mijn objectiviteit, maar het was weer geen buitenspel’, vervolgde Hopman. Acht minuten voor tijd opende De Kennemers via een vrije trap de score. Vier minuten later viel de 2-0, uit een vrije trap vanaf ruim 25 meter.

De Rijp – Sporting S 2-1
In eigen huis won titelkandidaat De Rijp van laagvlieger Sporting S. ‘We waren, zonder echt goed te spelen, heer en meester’, aldus Peter van der Zwaan. ‘De scherpte ontbrak bij de afwerking en de looplijnen van de spitsen waren ook niet altijd juist.’ Door een doelpunt van Menno Meijland, vanuit een corner, ging de gastheer halverwege met 1-0 aan de leiding. ‘De tweede helft was idem dito.’ Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied trok Jasper Broersen de stand gelijk. Een kwartier voor tijd besliste Mikey Hoffs met de 2-1 het duel in het voordeel van De Rijp. ‘Zeer verdiend. De uitslag had uiteindelijk hoger moeten uitvallen.’

Milton Macnack vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ‘Dit was zonde. We hadden denk ik wel recht op een punt’, sprak de coach. ‘We waren denk ik toch wel gelijkwaardig. Er waren kansen aan beide kanten en zij hebben mazzel gehad.’