SCHERMERHORN – De derby in de 4e Klasse B tussen het laaggeklasseerde Sporting S en koploper De Rijp is lang spannend gebleven. Ondanks dat de gasten de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren en twee handenvol kansen om zeep hielp duurde het tot tien minuten voor tijd dat Nick Visser de enige treffer van de wedstrijd wist te maken.

Hiermee kreeg de streekderby dus wel een verdiende winnaar, zo beaamde ook De Rijp-trainer Peter van der Zwaan na afloop. ‘Wij speelden echt geen topwedstrijd, maar als je hier met 0-4 of 0-5 wint staat niemand gek te kijken. De kansen hebben we daarvoor zeker gehad. Ik moet ook zeggen dat de keeper van Sporting S vandaag een uitstekende wedstrijd speelt anders beslis je het al veel eerder.’

De koploper was inderdaad van quitte af aan de betere partij, maar kroop ook een schaars aantal momenten door het oog van de naald. Zoals na een kwartier toen een De Rijp-verdediger binnen de zestien duidelijk de hand met de arm beroerde, doch het was scheidsrechter Maruadian die dit ontging. Daarvoor hadden de gasten al een tweetal mogelijkheden gehad met een schot in het zijnet van Thom Rijser en een poging die naast ging van aanvoeder Wesley Rollman.

Kansen
Daar kwamen in de eerste helft nog zes goede kansen bij waarbij drie keer keeper Koen van Etten in de weg lag. Zo wist hij een schot van Mikey Anne nog net zo te raken dat deze niet in het doel maar op de lat belandde en ook Stijn Deitmers wist hij tweemaal van scoren af te houden. Daarnaast waren er nog pogingen van Visser, Rijser en Anne die naast of over gingen. Tegen de verhouding in was het Thomas Konijn die vervolgens bijna aan de andere kant scoorde maar Valentijn Jonk wist op de lijn te redden.

Geel
Vielen er in de eerste helft veel kansen te noteren daar had de scheidsrechter het na de rust vooral druk met het opschrijven van de gele kaarten. Opmerkelijk omdat er in de eerste helft reeds ook enkele pittige overtredingen waren en de arbiter toen nog zijn kaarten op zak hield. De Rijp had voor een tweede keer geluk toen Kris van Saase maar net voorlangs schoot, maar nam daarna het heft weer in handen. Keeper Van Etten hield vooralsnog de Schermerhorners op de been toen hij eerst een schot van Anne pakte en vervolgens met zijn voeten wist te redden op een poging van Visser.

Tien minuten voor tijd moest hij echter toch capituleren toen diezelfde Visser van dichtbij kon scoren. ‘Zuur’, aldus aanvoerder Patrick Jonk. ‘Natuurlijk was De Rijp beter, maar als je dit soort mooie derby’s speelt en zoveel strijd levert hoop je er meer uit te halen.’